روش ساخت انواع تابلو سفال اصفهان
آیا با روش ساخت انواع تابلو سفال آشنا هستید؟ تابلو سفالی نقش برجسته اصفهان به چه دلیل به عنوان یکی از بهترین نمونه محصولات دکوراتیو در ایران شناخته می شود؟
یکی از هنرهای ایرانی که سال های سال است از آن بهره می گیرد، سفال گری و استفاده از سفال در زندگی روزمره است. سفال به دلایل مختلفی و ویژگی های به خصوصی که دارد، یک متریال مناسب برای کارهای دکوراسیون به شمار می رود. از این میان می توان به استحکام بالای آن پس از قرار گیری در کوره و انعطاف مناسب پیش از پخته شده اشاره کرد.
تابلو سفال یکی از محصولات دکوراتیوی است که می تواند برای هر نوع دکوراسیونی مناسب باشد. بد نیست با مراحل ساخت این محصول زیبا و محبوب آشنا شویم.
مراحل ساخت تابلو سفالی
مراحل ساخت تابلو سفالی از چند مرحله اساسی تشکیل شده است که هر یک می تواند چند زیر بخش مجزا داشته باشد. به طور خلاصه می توان مراحل ساخت را در گزینه های زیر دسته بندی کرد:
- آماده سازی گل و پهن کردن آن
- انداختن طرح اولیه روی گل
- کنده کاری و برجسته کاری طرح روی گل
- شماره گذاری خشت ها و خالی کردن پشت کار
- خشک شدن خشت ها
- قرار گیری در کوره
- سمباده زنی و طرح نهایی
- رنگ یا پتینه روی سفال
دلایل محبوبت تابلو سفال اصفهان
در اصفهان هنرهای زیادی وجود داشته که بیشتر به دلیل نقش این شهر در ترویج هنر و فرهنگ بوده است. تابلو سفال البته تنها متعلق به اصفهان نیست و شهرهای گوناگونی در سراسر کشور از این هنر زیبا استفاده می کنند.
دلایلی که منجر به محبوبیت تابلو سفالی شده است می تواند به خاطر زیبایی نقش های طبیعی بر روی سفال باشد. سفال به خاطر روحیه باستانی که ایجاد می کند برای ذهن ها خوشایند است.
در کنار این انعطاف گل سفال این امکان را به هنرمند می دهد تا نقش هایی با پیچ و خم بالا را نیز بر روی این متریال اجرا کند.
از آن جایی که تابلو سفال به صورت خشت خشت است، اندازه و ابعاد بسیار بزرگ حتی بدون اختلال در زیبایی طرح ممکن است و به همین علت می توان از آن برای هر مکانی استفاده کرد.
از سوی دیگر سفال قیمت بسیار مناسبی دارد. محصولی نیست که برای تهیه آن با مشکل مواجه بود و به همین علت می تواند راحت و ارزان در دسترس باشد.